• Klimvereniging Nieuwegein
  • Klimvereniging Nieuwegein
  • Klimvereniging Nieuwegein
  • Klimvereniging Nieuwegein
  • Klimvereniging Nieuwegein
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nieuws uit de vereniging

De taart

climb up taartHet begon al op de training van maandag. Er werd stevig getraind en iedereen wilde weten hoe de spieren, de banden, de pezen en natuurlijk ook het koppie er voor stonden. Met het oog op zaterdag werd de blik naar boven gericht en werden er heel wat metertjes geklommen. Soms had je het idee: O, O, O, pieken ze niet te vroeg. Maar goed, de kampioen van de maandag werd, onder de aandacht van een uitbundig publiek, een gele 7C geklommen door Wouter.

En toen, na vijf lange dagen, stapten goed gehumeurde Climb UP-er het club kampioenschap binnen. De regels werden nog eens uitgebreid toegelicht: “Wie in de moeilijkste route het hoogst klimt wint” (We got you, man😊).
Klimmers in alle leeftijdscategorieën, er waren er zelf twee van boven de zestig!, door elkaar, vrienden en familie aangemoedigd, klommen met veel plezier de eerste routes. Daarna vielen de eerste klimmers uit hun route, om, na hier en daar een traan, weer met goede moed de volgende nog moeilijkere route in te stappen.

Tijdens Het Wat Niet Genoemd Mocht Worden, oftewel dus gewoon de Algemene Ledenvergadering, werd verteld over de activiteiten 2019. Ook werd met enthousiasme over de bestuurstaken verteld: “Het valt allemaal wel mee, af en toe, onder het genot van een kopje koffie, wat met elkaar kletsen en alles wordt verder door de leden zelf gedaan.”. (En, het mag genoemd worden deze uitgekiende tactiek heeft uitstekend gewerkt: Er hebben zich twee nieuwe bestuursleden aangemeld).

Uiteindelijk werden in de laatste routes van de dag de prijzen verdeeld. Zonder een zoen van de meneer met de baard, pffffff, maar wel met een echte Climb UP beker, mocht iedereen zich bij de prijsuitreiking een winnaar voelen. Met een 7C ‘top nog ver weg’, en dus met een knipoog naar maandag, werd Wouter de trotse clubkampioen. Elise ging er met de prachtige titel `Talent van het Jaar´ vandoor. Die zien we zeker nog terug.

Maar, met een groot Climb UP hart is de werkelijke winnaar van de dag: Bo de Groot, wat een prachtige, prachtige Climb UP taart.
Halbert

Germa

Beste Climb Up leden,

Germa Zeldenthuis onze trainer van de jongste jeugd, heeft bij het bolderen haar voet gebroken.
Wij wensen haar veel succes met haar revalidatie.
Haar trainingen zijn inmiddels over genomen door Robin Bongers.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur

Welkom Maarten

Met het tweede lustrum alweer even geleden, kent onze vereniging een lange geschiedenis. Het begon met enthousiaste klimmende ouders, die elkaar vonden in de oprichting van Climb UP. Enthousiaste ouders werden aldus enthousiaste bestuurders. En, alhoewel een afscheid aan de horizon langzaam maar zeker opkomt, staat Paul Donders van oudsher voorzitter nog steeds fier overeind. Frits Kattenstaart, nog niet eens zo lang geleden afgetreden als bestuurslid, is nog steeds onze rots in de branding voor de Climb UP toptalenten.

Maar, een levende vereniging kan niet zonder nieuwe aanwas, natuurlijk nieuwe klim kids, maar ook nieuwe bestuursleden. Gelukkig is Mascha Visser met een comeback bezig, alwaar wij natuurlijk heel blij mee zijn. Dat met een lange aanloop, want het gaat hier om een niet klimmende (daar moeten we nog wel wat aan doen) vader van twee al jaren klimmende kids Danielle en Wouter, Maarten Remmerswaal besloten heeft om zijn verenigingshart te laten spreken, is ons een groot genoegen. Wij verwelkomen Maarten als nieuw bestuurslid en wensen hem veel Climb UP plezier toe.

Uw verslaggever, Halbert

Soms klimt het anders dan verwacht

Voor een klimmaat

Soms klimt het anders dan verwacht

Klimmen is in letterlijke zin een oppervlakkige sport

Met het juiste inzicht en doorzettingsvermogen

Beweeg je wat heen en weer op een vlakke muur

Tot, geheel onverwacht, er een greep blijkt los te zitten

Verder klimmen is niet te doen, de greep moet van de muur

De rest van de route wordt gecontroleerd, niet goed

Alles moet eruit om opnieuw te kunnen bouwen

Het wordt de mooiste route ooit

Soms klimt het anders dan verwacht

Wij wensen jou en je gezin het beste, Halbert

Nieuw bestuurslid

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Maarten Remmerswaal. In november ben ik in het bestuur gestapt van Climb-Up.
Ik ben getrouwd met Ingrid, wij hebben 2 klimmende kinderen, zo ben ik betrokken geraakt met Climb-Up. Onze zoon Wouter klimt in de Topgroep, Danielle woont al een paar jaar niet meer in Utrecht, maar is nog steeds lid van Climb-Up.
Wij zijn met het klimmen in aanraking gekomen door onze vakanties in de bergen van Oosterrijk
Wij wonen in Utrecht, in de wijk Voordorp.