Trainingen

Wij verzorgen voornamelijk trainingen voor jeugdklimmers. Volwassentrainingen vinden meestal in blokken van enkele weken plaats, maar in 2020 gaan we wekelijkse trainingen aanbieden. Van oorsprong trainen we bij Climb UP vooral lead, maar steeds meer maakt ook boulderen deel uit van de trainingen.
Onze trainingen voor de jeugd zijn als volgt opgebouwd:

Pyramide
Een grote groep traint wekelijks om het plezier in het klimmen te ondersteunen met persoonlijke vooruitgang. Dit noemen we ook wel breedtesport. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar meer intensieve trainingsprogramma’s, met meerdere trainingen per week. Dit is niet vrijblijvend, maar vraagt toewijding voor de sport en de trainingen, de wens om je steeds te verbeteren en ook aan wedstrijden mee te doen.
Zo kunnen sommigen doorstromen van breedtesport naar topsport.

We proberen elk jaar voldoende doorstroom mogelijkheden voor de leden te creëren binnen de groepsopbouw. Daarvoor zijn trainers onmisbaar. Onze trainers ontwikkelen zichzelf ook voortdurend in het trainerschap, waarmee ook de trainingsmogelijkheden meegroeien. Nieuwe trainers zijn altijd welkom; neem daarvoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag in de hal naar de hoofdtrainer.
Al onze trainers hebben een NKBV licentie of zijn hiervoor in opleiding. Daarnaast volgen de trainers jaarlijkse bijscholing om hun licentie te behouden.

NKBV Licenties zijn er in verschillende vormen (zie NKBV licentiestelsel https://academie.nkbv.nl/licenties-en-bijscholingen/licentiestelsel). Voor het aanleren van zekervaardigheden is er een Sportkliminstructeur of Sportklimbegeleider licentie geschikt. Voor instructeurs wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen toprope (SKI-IT), indoor voorklimmen (SKI-IV) en outdoor voorklimmen (SKI-OV). Sportklimbegeleiders zijn naast een instructeur inzetbaar indoor (SKB-IT) of outdoor (SKB-OV).
Sportklimtrainers kunnen een licentie hebben op 3 verschillende niveaus; als trainer voor de breedtesport (SKT-2), wedstrijdsport (SKT3) of landelijke topsport (SKT-4).

Frits Cattenstart Sportklimtrainer (SKT-4), Sportkliminstructeur Indoor Voorklimmen (SKI-IV)
Harm Rubingh Sportklimtrainer (SKT-3), Sportkliminstructeur Outdoor Voorklimmen (SKI-OV)
Jasper Kieboom Sportklimtrainer (SKT-3), Sportkliminstructeur Indoor Voorklimmen (SKI-IV)
Germa Zeldenthuis Sportklimtrainer (SKT-2), Sportkliminstructeur Outdoor Voorklimmen (SKI-OV)
Ingrid Verbeek Sportklimbegeleider (SKB-IT i.o.)
Frederieke Terwelle Sportklimtrainer (SKT-2), Sportklimbegeleider (SKB-IT)
Peter Schaekers Sportklimtrainer (SKT-2), Sportklimbegeleider (SKB-IT)
Yavanna Kemp Sportklimbegeleider (SKB-IT i.o.)