• Klimvereniging Nieuwegein
  • Klimvereniging Nieuwegein
  • Klimvereniging Nieuwegein
  • Klimvereniging Nieuwegein
  • Klimvereniging Nieuwegein
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bestuur

Paul Donders (voorzitter)

Op mijn 16e ben ik begonnen met bergsport, samen met Sylvia. Ik heb veel avonturen beleefd, met als hoogtepunt (of dieptepunt?) door een helicopter afgevoerd worden na een val van een ijswand. Op mijn 45e ben ik weer begonnen met klimmen, samen met Sylvia en onze kinderen. Alleen dit keer met veel meer plezier en gezond verstand. Klimmen is voor ons als gezin een heerlijke sport. Nu, op mijn 51e, ben ik nog steeds hard aan het trainen om boven het 6a-niveau te komen, maar ik geniet vooral van de sport en het samen klimmen. Door mijn werk ben ik vrij veel in het buitenland en ken de leukste klimhallen in Noorwegen, Ierland, Zwitserland, Oostenrijk, Belgie en Duitsland. Het mooiste is natuurlijk buiten klimmen, maar jammer genoeg gebeurt dat zelden.

Vacature (secretaris)

Marta Schaferova (penningmeester)

Eind 2011 ben ik met klimmen begonnen. Het is een vorm van ontspanning met genoeg uitdagingen en mentale training. Vooral is het altijd een leuke verrassing als ik denk dat ik iets niet kan en het dan uiteindelijk wel lukt. Deze overwinning door de wilskracht leert mij veel meer dan alleen beter klimmen.
Mijn doel met klimmen heb ik gevonden toen ik voor het eerst buiten klom. Angst, trillende benen, schreeuwen ‘ik ga niet verder, kan niet!’ waren uiteindelijk overwonnen met controle over mijn lichaam, emoties, 100% concentratie en aan het einde het overwinningsgevoel ‘ik kan het!’, verslaafd. Buiten klimmen is voor mij dus het einddoel, sportklimmen een leuk training.
Graag ondersteun ik Climb UP, omdat de club leuke activiteiten en trainingen voor klimmers betaalbaar proberen te regelen, boeiende informatie delen, en hele lieve mensen zijn! Mijn doel is om Climb UP aantrekkelijker maken voor mensen in mijn leeftijdcategorie via social media.

Luc Beugels (algemeen bestuurslid)

Waar een klimfeestje voor je oudste zoon (Stijn van Dijk) wel niet toe kan leiden.
Na de vliegende klimcarrière van Stijn, heb ik eind 2007 les genomen, zodat ik hem zou kunnen zekeren. En van het één kwam het ander. Peter op les, dochters (Anna en Lotte) op les en voordat we het wisten gingen we in de zomer van 2008 op onze eerste heuse klimvakantie. We hadden nog eerst geoefend in de Ardennen onder begeleiding. Zalig om zo actief met je gezin te kunnen zijn en het maakt niet uit hoe goed je bent. Nu ben ik niet zo’n ervaren klimmer en voel ik me zekerder bij toprope dan bij het voorklimmen, maar ik blijf het een uitdaging vinden en vooral leuk. Als bestuurslid draag ik een ander soort sportief steentje bij.