Nieuws uit de vereniging

Lockdown

CLock downOp last van de overheid zijn de binnensporten, waaronder de klim- en bouldercentra, vanaf dinsdag 15 december t/m dinsdag 19 januari gesloten.
Gelukkig voor 14 december gereserveerd, gingen wij, toch nog goed gemutst, op weg naar Nieuwegein. Maar, helaas was het bericht al behoorlijk ingedaald en waren wij al een beetje gelockt, gingen de hele tijd meer down dan up.

Lees meer

7C

CU hug“….een ingrijpende afzonderingsmaatregel waarbij Nieuwegein wordt stilgelegd om verdere verspreiding van Corona te voorkomen” .…
Ja! Het kan zo maar gebeuren: een nieuwe Lockdown! Wij moeten alert blijven, afstand houden en zo! Als wij elkaar daarbij helpen kunnen wij blijven klimmen!
Misschien niet helemaal Corona proof, maar helpen zit een Climb UP-er in het bloed:

Lees meer

Corona-klimmen

Andrea di Bari die, toen het in 1996 nog kon eens lekker op vakantie was, kwam tot de conclusie dat je midden in de prachtige natuur op de rotsachtige bergen fantastisch zou kunnen klimmen en daarmee een ware klimscene ontketende op het Griekse eiland Kalymnos.

Lees meer

NJK Boulderen 2020

NJK boulder 2020 Freja

Op het NJK boulderen 2020 heeft Freja Smed van de Topgroep
de 3e plaats weten te halen in de categorie dames junioren.

Super gedaan, van harte gefeliciteerd!!!


 

Trainingsstage Innsbruck oktober 2019

Verslag van een paar dagen klimtraining in Klettercentrum Innsbruck met de TOPgroep van Climb UP

Innsbruck okt 2019 02Zaterdag 19-okt-2019
Het motto van vandaag is: “een goede start is het halve werk!!” Een Fantastisch vooruitzicht als om 05:00 uur de wekker gaat: “we gaan naar Oostenrijk/Innsbruck”.

Lees meer

Volwassenen training

Climb up gaat starten met een training voor volwassenen.
Elke woensdagavond zal er onder begeleiding van Germa Zeldenthuis getraind worden in een vaste groep.
De training is gericht op uw eigen persoonlijke doelen of dat nu klimniveau betreft, vaardigheden bijspijkeren of gewoon een vast moment of vertrouwde groep.

Lees meer

Verslag uitje naar Kunststof Leiden

Kunststof, dan denk je aan een kerstboom die geen kerstboom is of aan z’n schaatsbaantje op het dorpsplein, geen ijs en toch schaatsen. Niet aan stoere en toch elegante Climb UP-ers die 30 november op pad gingen om een nieuwe klimervaring op te doen. Waarom ze het Kunststof noemen geen idee😊, maar het was gewoon een fantastische Klimhal, waar we met groot plezier en vermaak zijn gaan trainen.

Lees meer

Klimelfen en Meisters van het UP-volk

Over de teloorgang van de era van de klimelfen en
de opkomst van de Meisters van het UP-volk

 

“De wereld is veranderd. Ik voel het in de aarde. Ik voel het in het water. Ik ruik het in de lucht. Veel van wat eens was is verloren gegaan; want niemand die nu leeft die het zich herinnert”.
Dat zijn de woorden van Galadriël, de meest wijze en vooraanstaande elf die op aarde zichtbaar was. In de kronieken van Climb UP komt haar naam niet voor, zij was hier vele era’s voordien.

Lees meer

Corona senioren

Ook de Climb UP senioren hebben zich rot verveeld. Sommige werden ‘bewegend, met de armen zwaaiend op zoek naar grepen’ gespot in het Griftpark en van anderen weten wij dat ze op een zolder met drie grepen gemotiveerd een heel parcours klimmen.

Lees meer

2B, or not 2B

no climbingWie kent deze uitspraak niet? Komt uit een klassiek verhaal uit het jaar 1600, waarin Hamlet voor een duivels dilemma staat, geen beslissing neemt en het allemaal maar een beetje op zijn beloop laat. En, nu in 2020 zorgt een microscopisch klein deeltje, dat ze Corona hebben genoemd, er voor dat heel wat klimmers ook voor een duivels dilemma staan, misschien zelfs het greepje er bij neer willen gooien.

Lees meer

Fontainebleau 2021

Waarschijnlijk voor iedereen een open deur….
De grenzen met Frankrijk zijn voorlopig dicht, de campings zijn dicht, met zijn allen op een boulder en spotten lukt niet op anderhalve meter dus….
Het leukste verenigingsuitje van Climb Up kan helaas ook dit jaar niet doorgaan.

Hét Climb UP Clubuitje van het jaar!!!

Lees meer

Voorzitter In Charge

Het gaat er nu om wat was en er nog even is: Paul Donders.
Wat was gaat in ieder geval al meer dan drie lustra terug. Vanuit een vrolijk klimmend gezin werd Paul, altijd op zoek naar een hoger doel, medeoprichter van Climb UP, een club van gelijkgestemden met een gezamenlijke interesse.

Lees meer

Klimweek Ötztal juli 2019

Verslag van een klimweek met de Climb UP TOPgroep en hun ouders.

Zaterdag 20-jul-2019

Gisterenmiddag waren Marianne en Frits al gearriveerd. Lekker in het zonnetje: 30° Celsius. Vandaag om 11 uur kwam de familie Aukema met hun nieuwe Nugget en daarmee onze kampleiding. Top! Hmmm…., waar we waren ingedeeld was niet de plek waarvoor we gereserveerd hadden. Maar goed het was een mooie ruimte links achterin op het kampeerterrein.

Lees meer

De taart

climb up taartHet begon al op de training van maandag. Er werd stevig getraind en iedereen wilde weten hoe de spieren, de banden, de pezen en natuurlijk ook het koppie er voor stonden. Met het oog op zaterdag werd de blik naar boven gericht en werden er heel wat metertjes geklommen. Soms had je het idee: O, O, O, pieken ze niet te vroeg. Maar goed, de kampioen van de maandag werd, onder de aandacht van een uitbundig publiek, een gele 7C geklommen door Wouter.

Lees meer