Nieuws uit de vereniging

Paraklimmen bij Climb UP

Na een geslaagde proef in het voorjaar van 2022 is bij Climb UP in Nieuwegein voor het seizoen 2022-2023 een start gemaakt met trainingen voor paraklimmers. In wezen zijn die trainingen niet anders dan trainingen voor valide mensen. Het gaat altijd over: techniek, kracht, tactiek, en mentale vorming. Daarbij wordt rekening gehouden met datgene wat de para-atleten wel kunnen. Om daar verder op voort te bouwen. Doelstelling is dat para-atleten net zo gevormd worden als valide atleten om optimaal te kunnen genieten en presteren van het sportklimmen. Climb UP ondersteunt jou, als paraklimmer, graag in die ontdekkingsreis.
Lees meer...

Climb UP kampioenschappen 26 juni '22

club kampioenschapJaja we mogen weer! 

Het heeft helaas ruim 2.5 jaar op zich moeten laten wachten maar we kunnen eindelijk weer een Climb Up kampioenschappen organiseren.
Zondag 26 juni vanaf 13:30 uur in Mountain Network Nieuwegein. 

Lees meer

Verenigingsleven

verenigingslevenDe afgelopen tijd lag het verenigingsleven behoorlijk op zijn gat. Normaal gesproken organiseren we eind januari een algemene ledenvergadering. De vergadering willen we nu eigenlijk wat naar voren schuiven zodat het wellicht wel in levende lijven in maart kan. Dus daar volgt nog meer info over.
Al jaren is het de gewoonte om met de leden die willen in het Hemelvaartsweekend naar Fontainebleau te gaan om daar te boulderen en samen te kamperen.
Na Corona is alles anders want we willen weer eens wat anders voorstellen als ClimbUp familie-uitje, we zijn al op een plannetje aan het broeden maar de datum is nog niet bekend. Het wordt niet het Hemelvaartweekend maar een weekend ergens in juni. En dichterbij dus niet zo ver rijden… Wordt vervolgd dus.

Met een hartelijke groet, namens het bestuur

7C

CU hug“….een ingrijpende afzonderingsmaatregel waarbij Nieuwegein wordt stilgelegd om verdere verspreiding van Corona te voorkomen” .…
Ja! Het kan zo maar gebeuren: een nieuwe Lockdown! Wij moeten alert blijven, afstand houden en zo! Als wij elkaar daarbij helpen kunnen wij blijven klimmen!
Misschien niet helemaal Corona proof, maar helpen zit een Climb UP-er in het bloed:

Lees meer

Corona-klimmen

Andrea di Bari die, toen het in 1996 nog kon eens lekker op vakantie was, kwam tot de conclusie dat je midden in de prachtige natuur op de rotsachtige bergen fantastisch zou kunnen klimmen en daarmee een ware klimscene ontketende op het Griekse eiland Kalymnos.

Lees meer

NJK Boulderen 2020

NJK boulder 2020 Freja

Op het NJK boulderen 2020 heeft Freja Smed van de Topgroep
de 3e plaats weten te halen in de categorie dames junioren.

Super gedaan, van harte gefeliciteerd!!!


 

Trainingsstage Innsbruck oktober 2019

Verslag van een paar dagen klimtraining in Klettercentrum Innsbruck met de TOPgroep van Climb UP

Innsbruck okt 2019 02Zaterdag 19-okt-2019
Het motto van vandaag is: “een goede start is het halve werk!!” Een Fantastisch vooruitzicht als om 05:00 uur de wekker gaat: “we gaan naar Oostenrijk/Innsbruck”.

Lees meer

Volwassenen training

Climb UP is gestart met een training voor volwassenen.
Elke woensdagavond zal er onder begeleiding getraind worden in een vaste groep.
De training is gericht op uw eigen persoonlijke doelen of dat nu klimniveau betreft, vaardigheden bijspijkeren of gewoon een vast moment of vertrouwde groep.

Lees meer

Verslag uitje naar Kunststof Leiden

Kunststof, dan denk je aan een kerstboom die geen kerstboom is of aan z’n schaatsbaantje op het dorpsplein, geen ijs en toch schaatsen. Niet aan stoere en toch elegante Climb UP-ers die 30 november op pad gingen om een nieuwe klimervaring op te doen. Waarom ze het Kunststof noemen geen idee😊, maar het was gewoon een fantastische Klimhal, waar we met groot plezier en vermaak zijn gaan trainen.

Lees meer

Klimelfen en Meisters van het UP-volk

Over de teloorgang van de era van de klimelfen en
de opkomst van de Meisters van het UP-volk

 

“De wereld is veranderd. Ik voel het in de aarde. Ik voel het in het water. Ik ruik het in de lucht. Veel van wat eens was is verloren gegaan; want niemand die nu leeft die het zich herinnert”.
Dat zijn de woorden van Galadriël, de meest wijze en vooraanstaande elf die op aarde zichtbaar was. In de kronieken van Climb UP komt haar naam niet voor, zij was hier vele era’s voordien.

Lees meer

NJK Boulder 2022

Van Climb UP wisten maar liefst 3 leden zich te plaatsen voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap (NJK) Boulder 2022.
Uit de Top-groep waren dit Yara, Zoeteke en Gijs. De wedstrijd was op zaterdag 16 april in Campus Den Haag.
Ze hebben hard gestreden in zeer uitdagende boulders en hebben elk een mooie plaats veroverd in hun leeftijdscategorie.
Yara is 6e geworden, Zoeteke 8e en Gijs 9e.

Yara njk 22

Zoeteke njk 22

Gijs NJK 22

 

 

 

 


Een TOP prestatie van onze klimmers!

Lockdown

CLock downOp last van de overheid zijn de binnensporten, waaronder de klim- en bouldercentra, vanaf dinsdag 15 december t/m dinsdag 19 januari gesloten.
Gelukkig voor 14 december gereserveerd, gingen wij, toch nog goed gemutst, op weg naar Nieuwegein. Maar, helaas was het bericht al behoorlijk ingedaald en waren wij al een beetje gelockt, gingen de hele tijd meer down dan up.

Lees meer

Corona senioren

Ook de Climb UP senioren hebben zich rot verveeld. Sommige werden ‘bewegend, met de armen zwaaiend op zoek naar grepen’ gespot in het Griftpark en van anderen weten wij dat ze op een zolder met drie grepen gemotiveerd een heel parcours klimmen.

Lees meer

2B, or not 2B

no climbingWie kent deze uitspraak niet? Komt uit een klassiek verhaal uit het jaar 1600, waarin Hamlet voor een duivels dilemma staat, geen beslissing neemt en het allemaal maar een beetje op zijn beloop laat. En, nu in 2020 zorgt een microscopisch klein deeltje, dat ze Corona hebben genoemd, er voor dat heel wat klimmers ook voor een duivels dilemma staan, misschien zelfs het greepje er bij neer willen gooien.

Lees meer

Voorzitter In Charge

Het gaat er nu om wat was en er nog even is: Paul Donders.
Wat was gaat in ieder geval al meer dan drie lustra terug. Vanuit een vrolijk klimmend gezin werd Paul, altijd op zoek naar een hoger doel, medeoprichter van Climb UP, een club van gelijkgestemden met een gezamenlijke interesse.

Lees meer

Klimweek Ötztal juli 2019

Verslag van een klimweek met de Climb UP TOPgroep en hun ouders.

Zaterdag 20-jul-2019

Gisterenmiddag waren Marianne en Frits al gearriveerd. Lekker in het zonnetje: 30° Celsius. Vandaag om 11 uur kwam de familie Aukema met hun nieuwe Nugget en daarmee onze kampleiding. Top! Hmmm…., waar we waren ingedeeld was niet de plek waarvoor we gereserveerd hadden. Maar goed het was een mooie ruimte links achterin op het kampeerterrein.

Lees meer

De taart

climb up taartHet begon al op de training van maandag. Er werd stevig getraind en iedereen wilde weten hoe de spieren, de banden, de pezen en natuurlijk ook het koppie er voor stonden. Met het oog op zaterdag werd de blik naar boven gericht en werden er heel wat metertjes geklommen. Soms had je het idee: O, O, O, pieken ze niet te vroeg. Maar goed, de kampioen van de maandag werd, onder de aandacht van een uitbundig publiek, een gele 7C geklommen door Wouter.

Lees meer