Andrea di Bari die, toen het in 1996 nog kon eens lekker op vakantie was, kwam tot de conclusie dat je midden in de prachtige natuur op de rotsachtige bergen fantastisch zou kunnen klimmen en daarmee een ware klimscene ontketende op het Griekse eiland Kalymnos.

Corona-klimmen Climb UPHij had natuurlijk geen flauw benul dat jaren later een grauwe parkeergarage moest worden opgefleurd met 20 touwlijnen op twee betonnen wanden van respectievelijk 14,2 meter in een hoek van 15 graden en 30,8 meter halverwege in een hoek van 8 graden.

En, wat hij natuurlijk al helemaal niet kon weten is dat onze klim-kids, in deze onwezenlijke Corona tijd, weer helemaal los kunnen gaan op deze betonnen wanden om al het achterstallig onderhoud, dikke 7-tjes zijn weggezakt naar misschien wel (nog minder dan) een 6c-tje, zo snel als mogelijk weg te werken.

Toen wij maandag 25 mei langs fietsten waren Frits en Ingrid het klimteam 1 aan het motiveren om zo hoog mogelijk te klimmen. Echter, dat viel nog niet mee……, alhoewel de luide aanmoedigingen van de enthousiaste teamgenoten deed vermoeden dat er zelf wel eens een 8a gescoord kon zijn.

Wij hebben genoten!

Halbert