Trainster Germa,  van de jonge jeugd, wilde wat uitwisseling creëren maar vooral ook een van de klimfactoren (tactiek) in de training gebruiken. In dit speciale geval benoemd als afkijken. Goed kijken welke bewegingen worden gemaakt en welke lichaamsdelen daarbij aan de orde zijn. Proberen of je iets na kunt doen in jou eigen route.

Trainer Harm voegde daaraan toe dat zijn klimmers omwille van dat afkijken ook routes zouden kunnen klimmen die voor de T1 net boven niveau zijn maar met wat hulp wellicht mogelijk.

Zo kreeg de T1 de opdracht na de warming up, minimaal 1 route te vinden die net niet lukt.
Daarna zijn aan iedere Topklimmer twee T1 klimmers gekoppeld. De T1 met de opdracht klim je route en benoem je probleem, de Topgroep met de opdracht om voor te doen en toe te lichten. En (Topgroep) klim ook je eigen niveau maar en laat die T1 studeren! Ze deden het zelfs na!

Wat een prachtige synergie ontstond daar! Wat is er gewerkt en gestudeerd!
Wat een eer om door de topklimmers geholpen te worden en wat gaaf om die T1 eens te mogen helpen. Die bleken al best mooie technieken te beheersen maar wat een lichaamsspanning en kracht hebben die Toppers.

Voor beide groepen bleek dit een zeer motiverende training te zijn geweest en bovendien heeft dit de binding tussen  de clubleden ongetwijfeld goed gedaan.

Dank lieve ouders voor de foto's