Wanneer je te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag is dat een teken dat de (sport)omgeving niet veilig meer is. Het kan veel emoties en vragen oproepen. Voor de beschuldigde, het slachtoffer, maar ook als je er niet zelf het slachtoffer van bent, maar het ziet gebeuren. Blijf er niet mee rondlopen! Signaleer het en praat erover met iemand in wie je vertrouwen hebt, zoals een vertrouwenscontactpersoon. Direct signaleren en het in de openbaarheid brengen van grensoverschrijdend gedrag kan herhaling of het verergeren van de situatie voorkomen.

Vertrouwenscontactpersoon voor Climb UP is Liane Crouwel.

kinderpraktijk Liane CrouwelMijn naam is Liane Crouwel en ik ben vanaf september 2020 de vertrouwenspersoon bij Climb Up. Dankzij mijn werk als kinder- en jeugdtherapeut en weerbaarheidstrainer voor kinderen is dit voor mij een logische rol om te vervullen binnen de vereniging.

Zelf klim ik niet. Ik ben betrokken bij Climb Up door mijn oudste zoon Tom, die al jaren klimt bij Climb Up. Mijn jongste zoon is een fanatieke hockeyer en mijn man en ik tennissen een paar keer per week. In de vakanties gaan we graag naar de bergen en we zijn enthousiaste skiërs.

Als er iets is waar je mee zit binnen Climb Up, neem dan gerust contact met mij op. Dat contact is vertrouwelijk en we zullen samen zoeken naar een oplossing. Dat je fijn kan klimmen en je lekker en veilig voelt bij Climb Up, dat is het doel.

Wij zijn bijzonder blij dat Liane Crouwel de rol van vertrouwenscontactpersoon, met ingang van 1 september 2020, op zich wil nemen.

Kernrol vertrouwenscontactpersoon:

  1. Eerste opvang en uitleg
    Eerste opvang en uitleg van de mogelijke vervolgstappen en procedure.
  2. Informeren bestuur
    Vertrouwelijkheid ; Meteen in eerste gesprek wordt verteld dat hetgeen besproken vertrouwelijk is, maar dat daar wel grenzen aan zitten. Het bestuur moet van het probleem (geanonimiseerd) op de hoogte gesteld worden. Afhankelijk van de ernst van de kwestie, ter beoordeling en de verantwoording van het bestuur, kan het bestuur toch namen opvragen/eisen, als er sprake is van strafbare feiten, of als de veiligheid in gevaar is. Mocht het bestuur geen stappen ondernemen en de vertrouwenscontactpersoon dat wel noodzakelijk vinden, dan kan zij op persoonlijke titel zowel de vertrouwenspersoon van het NOCNSF benaderen, als aangifte doen. Dit wordt door Dirma als onwenselijk ervaren, zij zou dan graag in gesprek met het bestuur tot een weloverwogen beslissing komen.
  3. Vervolgstappen/vertrouwenspersoon
    Een mogelijk volgende stap is contact opnemen met de vertrouwenspersoon van het NOC NSF of evt. een andere orthopedagoog/psycholoog. Deze zullen inhoudelijk op het probleem ingaan.

Liane is met ingang van 1 september 2020 onze vertrouwenscontactpersoon, voor zaken die voor die tijd hebben gespeeld, zal het bestuur en/of vertrouwenspersoon NOC NSF benaderd moeten worden.

Er kan telefonisch (06-25322326) of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact gezocht worden. Er zal niet 24/7 gereageerd worden, maar wel zo snel mogelijk.

De NOC&NSF heeft de volgende gedragsregels seksuele intimidatie opgesteld.

Ook de NKBV heeft gedragsregels seksuele intimidatie opgesteld en een vertrouwenscontactpersoon aangewezen voor tweede lijn opvang en verder doorgeleiden.

logo climb up

Klimvereniging Nieuwegein

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, meld je dan hieronder aan voor onze digitale nieuwsbrief:

Aanmelden