En ja er zal een avond zijn dat we met allen samen koken. We weten dat het pannenkoeken evenement zeer in de smaak valt bij de meeste klimmers dus neem maar alvast pannenkoekenmix mee!

Heenreis

Het Hemelvaart weekend is voor veel fransen ook een lang weekend. Normaliter rij je in 6 uur naar Fontainebleau, maar op woensdag kan dit door lange files al snel 8 uur worden. Het is voor iedereen vrij eerder of later te vertrekken. Als je er niet van houdt om woensdag laat in het donker je tentje op te zetten, dan kan je ook donderdagochtend aankomen.

Camping

We staan op de camping Les Courtilles du Lido in het plaatsje Veneux les Sablons (www.les-courtilles-du-lido.fr). De camping heeft een behoorlijke uitrusting, eenvoudige sanitaire voorzieningen en een zwembad. Reserveren hoeft niet, want dat hebben wij al gedaan. Bij aankomst is iedereen wel zelf verantwoordelijk voor aanmelding en betalen van de camping. Wel even zeggen dat je bij Climb UP hoort want dan wijzen ze je naar de plek waar Climb UP altijd staat. Tent, caravan en camper is prima, maar je kunt ook een huisje huren. Huisje huren moet je zelf regelen. De campingbeheerder spreekt Engels dus dat moet lukken. Er zal een bordje met Climb UP staan en er zal een vlag van Climb UP hangen. Je kan tot normaliter tot 22.00 uur de camping op met de auto, na 22.00 alleen te voet. Op de woensdag voor Hemelvaart is de camping vaak tot laat nog open. Je mag ‘s nachts je tent opzetten als je niet te veel lawaai maakt. Dan wel de volgende ochtend aanmelden bij de receptie.

Topo

Een topo is te koop bij de camping, kost ca. 25 euro. De topo bevat alle bouldergebieden rondom Fontainebleau (meer dan 30). Het is niet verplicht een topo te kopen maar wel leuk om er een te hebben (zeker als je vaker gaat!).
En natuurlijk hebben de organiserende mensen een uitgebreide topo.

Bouldergebied

We zijn met een grote groep en het bouldergebied is zeer uitgestrekt. Daarom is het handig om van te voren een en ander af te spreken. Als je hier niet bekend bent zijn de klimgebieden soms lastig te vinden. Daarom bieden wij aan dat mensen achter ons aan kunnen rijden (hoeft niet, mag wel).
Het programma ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:
1e dag, donderdagochtend, om 10.00 uur vertrek vanaf de camping, met eigen auto, naar het klimgebied CANCHE AUX MERCIERS (het ligt in het hoofdgebied LES TROIS PIGNONS). Dit klimgebied is in de buurt van de snelweg A6). Mensen kunnen achter ons aan rijden. Diegenen die het te vroeg vinden of die pas in de loop van donderdag aankomen, kunnen op eigen gelegenheid naar het klimgebied rijden.
Locatie van de parkeerplaats: Google maps coördinaten
Loop van de parkeerplaats het pad het bos in. Op de zandvlakte rechts aanhouden en zie je de rotsen. Vorig jaar zijn we hier ook de eerste dag naartoe gegaan, omdat dit bouldergebied makkelijk te vinden is.
2e en 3e dag vullen we met allen daar ter plekke in.

Eten

Iedereen zorgt voor zijn eigen eten. Uiteraard kan je onderling afspraken maken om dingen samen te organiseren. In het dorp twee blokjes na de spoortunnel ligt een goede supermarkt. Vers brood kun je ook daags tevoren reserveren bij de receptie!!

Benodigdheden boulderen

Geen gordel, geen zekeringsmaterialen, geen helm, liever geen magnesium (is voor de rotsen), maar liever hars, dat kan je daar kopen.

Wat heb je wél nodig

  • Klimschoenen (of gympen als je geen klimschoenen hebt)
  • Crashpad (we hebben er totaal een stuk of 10), dus ff helpen dragen.
  • Matje (bijv. een ouderwetse cocosmat is prima) of een automatje wordt ook veel gebruikt (om het zand van je schoenen te vegen), maar een oude doek werkt ook.

Weer

Als de weersverwachtingen zeer slecht zijn, wordt het weekend afgelast. Dit wordt enkele dagen van te voren besloten, maar we hebben zon besteld.

Losse opmerkingen

We proberen een aantal zaken te regelen voor jullie, maar het is geen georganiseerd weekend. Vrijheid, blijheid, er moet niets, je kan ook gewoon je eigen plan trekken (wandelen, een dagje naar Parijs, Mountainbiken etc.). Boulderen is vooral gezellig en leuk, een soort grote speeltuin. Mensen die nog nooit hebben geboulderd zullen we uitleggen hoe je moet spotten en iemand op de crashpad moet sturen. Dit kunnen ook ouders zijn die bijv. niet klimmen, dat maakt niet uit.
Let op! Een kind van 40 kilo kan niet iemand van 80 kilo spotten. Er kunnen in het bos heel veel teken zijn, dus controleer jezelf (en je kinderen) dagelijks op teken (ziekte van Lyme)! Tekentang kan handig zijn. EHBO-doos ook altijd handig om mee te nemen. Climb UP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken of andere zaken.
Alle jeugdleden zijn verplicht een NKBV bergsportverzekering te hebben afgesloten en alle volwassenen minimaal een reisverzekering die ongelukken in een klimgebied dekt.

Vragen?

Vraag je trainer of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven

Gebruik ons inschrijfformulier.