Trainingen

Wij verzorgen voornamelijk trainingen voor jeugdklimmers. Volwassentrainingen bieden we sinds 2020 op wekelijkse basis. Van oorsprong trainen we bij Climb UP vooral lead, maar steeds meer maakt ook boulderen deel uit van de trainingen.
Onze trainingen voor de jeugd zijn als volgt opgebouwd:

Pyramide
Een grote groep traint wekelijks om het plezier in het klimmen te ondersteunen met persoonlijke vooruitgang. Dit noemen we ook wel breedtesport. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar meer intensieve trainingsprogramma’s, met meerdere trainingen per week. Dit is niet vrijblijvend, maar vraagt toewijding voor de sport en de trainingen, de wens om je steeds te verbeteren en ook aan wedstrijden mee te doen.
Zo kunnen sommigen doorstromen van breedtesport naar topsport.

We proberen elk jaar voldoende doorstroom mogelijkheden voor de leden te creëren binnen de groepsopbouw. Daarvoor zijn trainers onmisbaar. Onze trainers ontwikkelen zichzelf ook voortdurend in het trainerschap, waarmee ook de trainingsmogelijkheden meegroeien. Nieuwe trainers zijn altijd welkom; neem daarvoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag in de hal naar de hoofdtrainers (Harm en Frederieke).

Al onze trainers hebben een NKBV licentie of zijn hiervoor in opleiding. Daarnaast volgen de trainers jaarlijkse bijscholing om hun licentie te behouden.
NKBV Licenties zijn er in verschillende vormen (zie NKBV licentiestelsel https://academie.nkbv.nl/licenties-en-bijscholingen/licentiestelsel).
Voor het aanleren van zekervaardigheden is er een Sportkliminstructeur (SKI) of Sportklimbegeleider (SKB) licentie geschikt.
Voor instructeurs wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen toprope (SKI-IT), indoor voorklimmen (SKI-IV) en outdoor voorklimmen (SKI-OV).
Sportklimbegeleiders zijn naast een instructeur inzetbaar indoor (SKB-IT) of outdoor (SKB-OV).
Sportklimtrainers (SKT) kunnen een licentie hebben op 3 verschillende niveaus; als trainer voor de breedtesport (SKT-2), wedstrijdsport (SKT-3) of landelijke topsport (SKT-4).

Onze Climb UP trainers hebben de volgende licenties:
Frits: Sportklimtrainer (SKT-4), Sportkliminstructeur Indoor Voorklimmen (SKI-IV)
Harm: Sportklimtrainer (SKT-3), Sportkliminstructeur Outdoor Voorklimmen (SKI-OV)
Jasper: Sportklimtrainer (SKT-3), Sportkliminstructeur Outdoor Voorklimmen (SKI-OV)
Germa: Sportklimtrainer (SKT-2), Sportkliminstructeur Outdoor Voorklimmen (SKI-OV)
Ingrid: Sportklimbegeleider (SKB-IT i.o.)
Frederieke: Sportklimtrainer (SKT-2), Sportklimbegeleider (SKB-IT)
Peter: Sportklimtrainer (SKT-2), Sportklimbegeleider (SKB-IT)
Yavanna: Sportklimbegeleider (SKB-IT i.o.)