Na een geslaagde proef in het voorjaar van 2022 is bij Climb UP in Nieuwegein voor het seizoen 2022-2023 een start gemaakt met trainingen voor paraklimmers. In wezen zijn die trainingen niet anders dan trainingen voor valide mensen. Het gaat altijd over: techniek, kracht, tactiek, en mentale vorming. Daarbij wordt rekening gehouden met datgene wat de para-atleten wel kunnen. Om daar verder op voort te bouwen. Doelstelling is dat para-atleten net zo gevormd worden als valide atleten om optimaal te kunnen genieten en presteren van het sportklimmen. Climb UP ondersteunt jou, als paraklimmer, graag in die ontdekkingsreis.

De training bestaat uit een wekelijkse sessie op maandagavond van 19 tot 21 uur en vindt gelijktijdig plaats met andere trainingen van Climb UP in de klimhal van Mountain Network in Nieuwegein. Sociale interactie staat bij Climb UP hoog in het vaandel.

De trainingen worden gegeven voor para-atleten in de categorieën B en RP, meer info over de classificatie in categorieën vind je hier. Voor de andere categorieën zoekt Climb UP de samenwerking met klimhal Neoliet Utrecht en Klimmuur Utrecht. Daarover bestaat al contact met deze hallen.

Er is plaats voor vier (4) para-atleten met hun (vaste) klimmaatje/begeleider zodat er veel aandacht kan zijn voor de individuele klimmer.

Wil je meer weten neem dan contact met ons op. We horen graag over datgene wat jou over paraklimmen bezighoudt.

logo climb up

Klimvereniging Nieuwegein

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, meld je dan hieronder aan voor onze digitale nieuwsbrief:

Aanmelden